Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Kinderen ontwikkelen zich op onze school als totaal persoon. We werken niet alleen aan het vergroten van kennis, maar ook aan de omgang met elkaar. Een goede sfeer in de groepen is een voorwaarde voor een goede school. Daarom besteden we veel aandacht aan de omgang met elkaar, aan samenwerken en het oplossen van problemen. 

Elk jaar starten wij met “de Gouden weken”. Dat  houdt in dat wij de eerste weken van het jaar volgens een bepaalde werkwijze bezig zijn met het werken aan groepsvorming en de regels in de groep en school die maken dat je het samen goed hebt. 

Daarnaast werken we met een 5 tal woorden die gericht zijn op gedrag en gewenst gedrag. KiVa is onze sociaal emotionele methode gericht op het sterk verminderen van pestgedrag.  KiVa zorgt ook voor een monitoring van het welbevinden van de kinderen en de onderlinge relaties tussen de kinderen en met de leerkracht.  

Ook onze godsdienstmethode Trefwoord biedt veel aanknopingspunten voor sociaal emotionele vorming. Daarnaast praten we veel met de kinderen en nemen we hen serieus.

 

Media
  • kiva.png