Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

4/5 Dassen

Wij zijn de Dassen. We hebben 23 kinderen in de klas. Op maandag, dinsdag en woensdag geeft juf Kim ons les en op donderdag en vrijdag juf Simone. Ook krijgen wij les van juf Iris (stagiaire Pabo) op dinsdag en woensdag en op dinsdag krijgen wij gym van meester Kjeld (vakdocent). 

 

Aan het begin van het jaar hebben wij samen onze klassenregels afgesproken.

  • We zijn aardig tegen elkaar. 
  • We vertrouwen elkaar. 
  • We mogen onszelf zijn. 
  • We vragen elkaar om hulp. 
  • We sluiten niemand buiten. 
  • We helpen elkaar.
  • We leren van onze fouten. 
     

 

Wij beginnen elke ochtend in de kring. We hebben verschillende soorten kringen: vertelkring, Trefwoord kring, boekenkring, muziekkring en KiVakring. We vinden het leuk om samen te zingen in de kring. Een gezellig begin van de dag! Na de kring hebben we een rekenblok. We werken met rekenen op Snappet. Na de eerste pauze gaan we eerst lezen. Daarna is het taalblok. In het taalblok schrijven we teksten en oefenen we met de spellingscategorieën. In de middag werken we aan de wereldoriëntatie thema's. Dit schooljaar hebben we de volgende thema's: onze stamgroep, de wereld in het klein, de vier elementen, kunst, de ruimte, oorlog en vrede, de boerderij én reizen. 

 

 

 

Op de middagen doen we veel verschillende actviteiten. We krijgen nieuwe kennis over het thema. Zo hebben we bijvoorbeeld verschillende kunststromingen geleerd en weten we nu hoe vulkanen ontstaan. We leren niet uit boeken maar doen veel ervaringen op. Zo hebben we zelf vulkanen gemaakt en ze laten uitbarsten op het schoolplein. Ook hebben we met een experiment gezien hoe de waterkringloop werkt. Bij het thema kunst hebben we een lapbook gemaakt over Vincent van Gogh. We hebben zelf informatie gezocht door filmpjes te kijken en teksten te lezen.