Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

7/8 Toekans

Wij zijn de Toekans! In de Toekans vinden wij het belangrijk dat we er allemaal bij horen! We vinden het fijn om samen te tafelen, te voetballen, te schaken.. Iedereen mag meedoen! In de klas vinden we het heel leuk om aan ons thema te werken. De ene keer gaat het over kunst en de andere keer over de ruimte of ander leuks. We hebben een verplichte opdracht en die is altijd op papier. Zo maken we bijvoorbeeld mooie posters over schilders of folders over astronauten. Soms bouwen we ook een hele website of ontwikkelen we in groepjes een compleet nieuw spel!

 

We houden elke week klassenvergaderingen en daarin kunnen we vertellen wat er deze week goed ging of misschien wel iets minder goed. Zo blijven we op de hoogte van elkaar. Verder spreken we al een aardig woordje Frans in de Toekans en vinden we eigenlijk heel veel talen wel leuk. Als we even tijd over hebben, schaken we het liefst. We krijgen ook schaakles. En we kunnen best wel heel stil werken. We vinden rust gewoon fijn naast alle gezelligheid. Tot slot zijn we het hele jaar bezig met kringen; soms hebben we een leeskring, een landenkring, sportkring of muziekkring.. We mogen dan zelf een artiest of sport kiezen en maken dan een presentatie. Presenteren vinden we heel gewoon in onze klas! Soms een beetje spannend, maar dat mag. 

 

Ohja, we hebben ook nog twee juffen! Die zijn ook niet onbelangrijk! Juf Lotte is er vier dagen per week en juf Titia een dag. Ze hebben heel veel plezier in hun werk. Elke dag is weer anders, maar elke dag is een feestje!