Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

6/7 Flamingo's 

Alle groepen bij ons op school hebben een naam van een dier. Onze groep heet de Flamingo’s. Onze juffen heten juf Anny en juf Emmy. Aan het begin van het jaar hebben we gepraat over wat voor groep we willen zijn. Dit kwam eruit:

 

 

 

We gaan nu wat dingen vertellen over hoe we het in onze groep doen!

 

De vuurtoren
In onze klas hebben wij een vuurtoren hangen. Daar staan allemaal dingen op zoals respect, rust, eerlijk, samen en aandacht. Met respect bedoelen we, dat we bijvoorbeeld met respect elkaar helpen. En met rust bedoelen we, dat we rustig zijn. En met samen bedoelen we, dat we niemand buitensluiten en samen met elkaar spelen. En met aandacht bedoelen we, dat we naar elkaar luisteren en als iemand je helpt dat je aandacht voor die persoon hebt en voor de juf natuurlijk.

 

Het Belletje en de Beweegpot
Het belletje wordt gebruikt voor een rustige leswissel en als we moeten stoppen met waar we mee bezig zijn.

De beweegpot is een pot met beweegspelletjes. In de beweegpot zitten papieren kaartjes met allemaal spelletjes met daarbij een uitleg. Je pakt een kaartje en leest wat erop staat. Dat spel of die beweging doen we dan met de klas.

 

 

Het getal van de dag
In onze klas hebben we elke dag het ‘getal van de dag’. Op het whitebord hangt een getal, bv. 1693 of 243. Met dat getal moet je verschillende sommen uitrekenen. We hebben een opdrachtblad waarop staat welke sommen we moeten gebruiken. Bv. ‘teken het’, ‘schrijf het’, ‘keer 3’, ‘plus 5’, ‘de eerst volgende drie even getallen’ enz.
Dus wanneer wij het ‘getal van de dag’ doen, pakken wij ons ‘getal van de dagschrift’ en ons opdrachtblad erbij en rekenen alles uit.

 

 

 

Flamingotijd 
Flamingotijd krijg je bv. als juf het belletje rinkelt en we gelijk stil zijn om van les te wisselen. Of we hebben bv. goed en fijn gewerkt. Of we hebben elkaar goed geholpen en we zijn aardig tegen elkaar. Dan krijgen wij een streepje. Een streepje is goed voor 1 minuut. In totaal hebben we 15 streepjes nodig, dan mogen we iets voor onszelf doen. Je mag dan ook op zolder om iets leuks te doen of je mag naar buiten. En als juf ‘per ongeluk’ een woord  van de woordmuur zegt, dan krijgen we ook een streepje. Het leukste is natuurlijk als we juf uitlokken om een woord te noemen en ze trapt er nog in ook…….

 

Het zoldertje
Elke week mag 1 groepje op het zoldertje lezen, je mag er met maximaal 6 personen op. Er staan ook spelletjes en knutselspullen op. Er liggen mooie kussentjes en matrasjes, zodat je lekker kan zitten tijdens het lezen.👍

 

Als je naar het zoldertje kijkt, zie je dat het van hout is. Maar er zit wel een rode mat op. Je gaat omhoog met een ladder.
Je kan ook kiezen om niet naar het zoldertje te gaan, ook al is je groepje aan de beurt. Je moet wel altijd je schoenen uit doen. En als je op het zoldertje bent, dan moet je wel gaan lezen en niet gaan praten met je buurman/buurvrouw. En het is veilig als je er op zit. 

 

Muziek
In de flamingo´s maken we elke vrijdag muziek.
We hebben allemaal verschillende muziekinstrumenten, zoals djembés, een cajon, shakers, boomwhackers, Kazoos, ukeleles en een gitaar. We gebruiken ook heel vaak de (drum)stokken en trommels én we hebben zelfs gekleurde bellen die passsen bij de boomwhackers!

 

 

 

 

GOTD
Bij Grej Of The Day krijgen we een raadsel te horen. Dit kan zijn over een persoon, een gebeurtenis of over iets uit de geschiedenis. Het is de bedoeling dat we het antwoord en de wow-factor onthouden!

 

Wat we precies doen is:
-juf laat het raadsel zien
-wij schrijven het raadsel op
-dan moeten we opschrijven, wat we denken dat het is
-als iedereen klaar is, dan zeggen we het antwoord
-daarna laat de juf het antwoord zien en gaan we verder met opdrachten over het onderwerp

 

Als laatste gaan we de wow-factor bespreken en in welk land het gebeurd is. Ook kijken we in welk jaartal het was.

 

We leren in korte tijd iets over wat er in de geschiedenis is gebeurd!