Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Voorwoord

Beste ouders en verzorgers,

Met onze schoolgids informeren we u over onze school. Alle schoolse zaken  staan hier zoveel mogelijk vermeld. . Actuele zaken staan in onze nieuwsbrief  ‘Het Ankertje’ en op onze website: www.hetankeremmen.nl. Zo houden we u goed op de hoogte. Uiteraard bent u altijd welkom om uw vragen aan ons te stellen en belangstellende ouders nodigen we van harte uit om een afspraak te maken voor een rondleiding of oriënterend gesprek. Elk schooljaar werken wij met de kinderen, ouders en andere betrokkenen aan de ontwikkeling van de kinderen vanuit onze christelijke visie en vanuit onze visie op onderwijs, die gebaseerd is op pedagogische doelen. Twee onderdelen die belangrijk zijn voor het welbevinden van kinderen en voor het bereiken van goede resultaten. Samen zorgt dit voor goed onderwijs.

De school is er voor de kinderen en kan niet zonder ouders. Wij zijn ook trots op de betrokkenheid van ouders bij de school. Wij zien dat in de hulp die wordt geboden, in de ouderavonden die bezocht worden en we lezen het in de evaluaties: Ouders willen meedenken en meepraten en wij willen goed luisteren en iets doen met opmerkingen, tips, vragen of kritiek.

Ouders kunnen vertrouwen op een professioneel team dat de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen zoveel mogelijk wil benutten als het gaat om de sociaal emotionele kant en het zich eigen maken van de leerstof.

Kinderen op Het Anker ontwikkelen zich tot zelfstandige, zelfbewuste kinderen. Zij kunnen presentaties geven op verschillende manieren. Zij helpen en ondersteunen elkaar. Zij maken zich de leerstof eigen die thuis hoort op de basisschool en kunnen die informatie toepassen in bijvoorbeeld projecten van Topondernemers. Elk kind op zijn of haar eigen manier verwerft hier de vaardigheden die nodig zijn om na de basisschool de volgende stap te kunnen zetten.

Het team werkt er hard aan het goede niveau te behouden van het onderwijs op Het Anker. We zorgen voor een goed pedagogisch klimaat en we zijn erop gericht het maximaal mogelijke uit kinderen te halen. Om kinderen op deze manier te kunnen begeleiden is de school voortdurend in beweging. Nieuwe ontwikkelingen worden gevolgd en ingevoerd. We blijven daar wel kritisch in, want niet elke vernieuwing is een verbetering.

Mede namens het bestuur, de medezeggenschapsraad, de ouderraad en het team wens ik u en uw kinderen een goede en leerzame tijd op onze school.

de directie