Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Wolven Wij zijn de Wolven, groep 7/8 van de Kwadraatafdeling van het Anker. Samen met Kwadraatgroep de Leeuwen (groep 5/6) zijn wij gehuisvest op de IJsvogel, waar we twee lokalen in gebruik hebben op de eerste verdieping.

In de Wolven zijn we steeds met twee juffen tegelijk;

Maandag: juf Titia en juf Annemieke

Dinsdag: juf Titia en juf Elsbeth

Woensdag: juf Titia en juf Esther

Donderdag: juf Esther en juf Annemieke

Vrijdag: juf Titia en juf Esther

Op dit moment hebben we drieëntwintig kinderen in de groep en hebben we het heel erg gezellig! Het “gewone” werk (dat ook gedaan moet worden in de reguliere groep 7/8) wordt door de leerkrachten zo compact gemaakt, zodat de kinderen tijd over hebben voor Kwadraattijd en de Kwadraatlessen die we geven. Daarnaast ruimen we tijd in om te kunnen filosoferen met onze kinderen. In de Kwadraattijd werken kinderen aan hun eigen competenties (zoals het maken van een toneelstuk of een uitgebreide studie met prezi/powerpoint) en in de Kwadraatles krijgen de kinderen gastlessen waarin ze Duits, Chinees, Frans, Italiaans, Spaans aangeboden krijgen maar ook ontspanningslessen en het maken van zoutkristallen.

Daarnaast bezoeken we met de kinderen in de loop van het jaar verschillende musea en gaan we op excursie (zowel artistiek-kunstzinnig of wereldoriënterend).

In het jaar hebben we blokken van vier weken waarin de kinderen mogen kiezen uit ateliers die aangeboden worden door de verschillende leerkrachten. In die ateliers worden verschillende creatieve onderwerpen aangeboden zoals digitaal programmeren, schaken, knutselopdrachten, muziekinstrumenten bespelen, sport en spel, schilderen of een “out of the box” opdracht. We werken dan met de hele bovenbouw (vanaf groep 5) aan de ateliers, dan wandelen we met beide groepen op vrijdagmiddag naar het Anker toe. Ook voor de bijzondere vieringen en maandvieringen op vrijdagmiddag gaan we naar het Anker om dat met elkaar te beleven.