Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Tijgers

 

Hallo, 

Fijn dat u kijkt op onze groepspagina. Wij zijn de Tijgers, groep 7/8. In onze groep zitten 32 kinderen. Onze juf is juf Stéphanie, zij is de hele week in de groep. Op maandag en dinsdag is meester Ruben ook in onze groep. Hij is LIO'er (leraar in opleiding). Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Elsbeth in de groep om extra hulp te geven.  

Wij hebben een ontzettend sportieve, gezellige groep en we werken heel hard.
Elke dag hebben we na de ochtendpauze de chromebooks in de klas. Met de software van Snappet werken we dan aan rekenen, taal en spelling.  
We zijn ook geregeld aan het programmeren met Scratch op de chromebooks en kunnen digitaal ontwerpen met Tinkercad. 
Met wereldoriëntatie werken we aan thema's als "reizen" en "oorlog en vrede". Hiervoor gebruiken we "Topondernemers". 
We vinden het ook leuk om aan een studie te werken. Soms is dat een onderwerp waar we zelf iets over willen weten maar 2x per jaar kiezen we een onderwerp uit een centraal thema als "wetenschap & technologie" of bijvoorbeeld "belangrijke personen uit de geschiedenis". 
Elke week op vrijdagmorgen hebben we de Vrimo (vrijdagmorgen) kring. Twee kinderen bereiden een actueel onderwerp uit het nieuws voor waarbij ze twee stellingen bedenken. We voeren dan met de klas vaak een pittige discussie. 
We hebben natuurlijk ook Engels en we doen mee aan de ateliers. Vanaf groep 5 kunnen alle kinderen dan 1x per week kiezen uit ateliers over bijvoorbeeld programmeren, tekenen/schilderen, muziek, breien/haken, schaken en nog veel meer. 
Tot slot hebben we één keer per week een blok van twee uur gym. 
Heel veel kinderen uit onze groep houden erg van sport. Zo zijn de jongens samen met de Wolven al voetbalkampioen geworden en een groepje Tijgers is Trefbalkampioen van Emmen Noord- en Zuid. 
Gerard, onze klas cactus, gaat als mascotte naar al onze wedstrijden mee!