Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Dolfijnen

Welkom op de groepspagina van de dolfijnen!

Onze groep heeft 26 vrolijke kinderen die allemaal graag iets leren. Er zitten 13 kinderen in groep 3 en 13 kinderen in groep 4, dat is mooi verdeeld. Onze juffen zijn juf Grieteke en juf Sjoertje. Op maandag en dinsdag is juf Sjoertje er , woensdag zijn ze er soms samen, juf Grieteke is er op donderdag en vrijdag. Meester Joël is onze stagiair die er op maandag en dinsdag is. Juf Boukelien en juf Ingrid komen in de groep om extra hulp te geven. De kinderen worden goed gevolgd in hun ontwikkeling en krijgen extra hulp als dat nodig is.

We zijn een KIVA klas, dat betekent dat we elkaar helpen en een ruzie leren oplossen door een ik-boodschap te geven. Zo krijgen we een fijne klas.

Iedere dag beginnen we met het werken op de chromebooks en we hebben dan met juf een leergesprek over hoe het gaat in rekentuin.

Daarna openen we de dag met een lied of verhaal uit Trefwoord, onze methode voor godsdienstonderwijs.

Groep 3 is druk bezig met het leren van de letters en het leren lezen, dat gaat al heel goed. Dit komt ook omdat we een prachtige methode hebben om dat te leren: Lijn 3.

Ben bus neemt ons mee door zijn letterstad en we komen langs allerlei interessante zaken. Het is een methode die met thema’s werkt zoals : op wielen, piraten, smakelijk eten.

We leren er niet alleen de letters van maar ook veel nieuwe woorden en wereld oriëntatie.

Groep 4 is druk bezig met het leren van spelling en nog beter lezen, begrijpend lezen en taal.

Natuurlijk rekenen we ook, iedere dag zelfs, en krijgen we engels, verkeer, schrijven op de middagen.

Ook knutselen we geregeld over het thema wat centraal staat.

We gaan iedere dinsdag naar de gymzaal en krijgen dan een les met toestellen en spel.

Programmeren leren we ook met de leuke beebot robotjes.

Het mooiste moment van de dag is vaak toch de vrije keus aan het eind. Dan is er tijd om nog even te spelen. Er worden prachtige bouwwerken gemaakt van knexx en lego!