Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

3/4 Zebra's 

Wij zijn de Zebra's. We hebben 18 kinderen in de klas. Op maandag, dinsdag en woensdag geeft juf Sabine ons les en op donderdag en vrijdag juf Kim. We krijgen van meester Kjeld (vakdocent) gym en ook krijgen wij extra hulp van juf Tessa (student onderwijsassistent). 

 

Aan het begin van het jaar hebben wij samen onze klassenregels afgesproken.

  • We spelen samen en delen. 
  • We helpen elkaar. 
  • Handen en voeten houden we thuis.
  • We luisteren naar elkaar. 
  • We zorgen voor een nette klas.
  • We zijn zuinig op onze spullen. 

 

In de ochtenden zijn we bezig met rekenen, lezen en schrijven. Daarnaast zijn we veel bezig met het wereldoriëntatie thema. We hebben met de hele school dezelfde thema's waar we over werken. Aan het einde van een thema laten we aan elkaar zien wat we hebben geleerd en gedaan in een viering. Dit schooljaar hebben we de volgende thema's: onze stamgroep, de wereld in het klein, de vier elementen, kunst, de ruimte, oorlog en vrede, de boerderij én reizen. 

 

 

We doen veel verschillende activiteiten die passen bij de thema's. Zo leren we veel nieuwe dingen. We doen met de hele klas samen opdrachten, maar mogen ook opdrachten kiezen en hier alleen of in groepjes mee aan de slag. Zo hebben we dit schooljaar al een keer een slakkenonderzoek gedaan, zijn we bij een echte graffiti kunstenaar op bezoek geweest, bouwen we raketten van knex en maken we een lapbook over Vincent van Gogh. 

 

 

 

Elke donderdag werken we aan ons tekstenboek. We schrijven verhalen en maken hier tekeningen bij die te maken hebben met het thema.